maandag 7 mei 2012

Glas in lood AFO en bril voor Lisanne.


Dit is hem dan geworden. In het echt ziet hij er nog leuker uit. De kleuren spreken dan wat meer.

Dit is dan de binnenkant.
Het was erg leuk om eens een eigen ontwerp uit te proberen.


Vandaag ook nog even naar de Xlens specialist geweest. Lisanne heeft een bril die haar kan helpen bij het lezen omdat ze dyslectisch is. Ook de concentratie wordt beter met deze bril.
Nou wil het toeval dat ik ongeveer 18 jaar geleden van de fysiotherapeut van Amanda had gehoord dat er in Amerika onderzoek werd gedaan naar dyslexie en dat was bewezen dat als je de juiste glazen had in de goede kleur, ja van de dyslexie af kan komen.
Wat lees ik tot mijn stomme verbazing ruim een jaar geleden in de krant. Openhuis bij een specialist van Xlens. Ik heb natuurlijk meteen een afspraak gemaakt. De eerste test ging met bril al beduidend beter dan met bril. Er zijn verschillende kleuren glazen en zij had het meest baad bij de turquoise. 3 maanden lang mag ze het proberen en moet ze hem minimaal 5 uur per dag op. Heeft het niet het gewenste resultaat dan krijg ik het geld terug. Heeft ze er baad bij dan is ze na 3 jaar van haar dyslexie af.
Wil je hier meer van weten, klik dan hier voor de site van Xlens 


Dan is het nu tijd om eten te koken.

Ik wens jullie allemaal een fijne avond.
Ria


3 opmerkingen:

Corina zei

Mooi is je eigen ontwerp geworden! En wat apart van die bril, ik had er wel eens iets over gehoord, maar ik wist niet dat het met kleur werkt.

Nardy zei

Prachtig ontwerp! Wat een is dat mooi geworden. En een interessant stukje over dyslexie, vooral omdat ons zoontje deze morgen een test heeft om te zien of hij (ernstige) dyslexie heeft. Om 13.00 uur mag ik hem weer ophalen. Ik ga eens kijken op die site. Fijne dag, groetjes Nardy

Glenda zei

What a wonderful little carry pouch Ria. Wonderful wonderful colours. Cheers Glenda