dinsdag 9 oktober 2012

De week van de nieuwe projecten

Zondag, na thuis komst uit Deventer zijn Lisanne en ik nog even gezellig naar Ester geweest. Dit doen we eigenlijk te weinig. Het was super gezellig. Lisanne had haar 3D kaarten mee genomen,.


Ester was bezig met haar borduurwerk in te lijsten.


en ik vond 1 DJ blokje in de maand wel erg weinig. Er was nog geknipte voorraad, dus kwam er nog een blokje bij. D-2.


Maandag ben ik tussen de bedrijven door nog even bezig geweest met mijn Vlaandersekant, Deze had ik graag voor as zaterdag af gehad, maar dat zal wel niet meer lukken. Ben wel weer een moeilijkheidsgraad verder, maar is niet erg goed gelukt. De dikkedraad mislukt nogal eens. Ik blijf oefenen.


Vandaag met een hele nieuwe techniek gestart. Liersekant. Ook wel naaldkant genaamd. Het is te vergelijken met haken en borduren. Je borduurd met een haaknaald op tule. Helaas was ik mijn toestel vergeten, dus foto's van de cursus komen later. Dit is waar ik mee thuis kwam


Als eerste moesten we een raam opspannen. De lappen die ik thuis gezoomd had moesten aan de tule genaaid worden met de hand, zodat het goed stevig vast zat.  Dit was wel even balen, want ik wil altijd zo snel mogelijk aan de slag. Maar ja het hoort er allemaal bij. Ook dit is belangrijk om te leren.


De volgende keer hoop ik de andere foto's te publiceren die gemaakt zijn door een mede cursist.

Ik ga nog even oefenen.
Groetjes Ria

1 opmerking:

Rian, zei

Niet goed gelukt? Nou, ik vind het mooi worden hoor. En lierse kant is ook erg mooi. Leuk dat je dat gaat leren. Is iets heel anders dan klossen. Ben benieuwd naar je eerste creatie.
Veel plezier ermee.
(o ja... lief borduurwerk, gezellige kaarten en prachtig blok)