maandag 20 februari 2012

Een vol gepland weekend.

Sjonge het weekend is al weer voorbij. Zaterdag heledag wezen klossen in Zwolle. Dit is het oefenkantje  wat  het streven is om de volgende keer af te hebben. Dit keer was het helaas niet gelukt. Gelukkig gaat het klossen wel steeds sneller, omdat door het vele doen je er handig in wordt.

zondag ochtend weer vroeg op, want ik ga samen met mijn jongste dochter naar de Handwerkbeurs, en ja hoor weer in Zwolle. Het was super gezellig. Eigenlijk hebben we alleen samen geluncht voor de rest heb ik lekker rond gestruind en zij is druk bezig geweest met de vele workshops die er waren. Om Half 3 waren we het allebei zat en zijn we even gezellig bij mijn moeder een kopje koffie wezen drinken. Voor haar had ik ook nog wol gekocht. of  eigenlijk voor mij zelf. Zij zou voor mij de stola met de kantklosjes gaan breien, maar ik moest eerst nog wol halen. vorig jaar het patroon gekocht.  Dit jaar de wol .Volgend jaar af????? We zullen zien.

Eindelijk iets leuks gevonden om de kapotte kantklostas mee te bekleden. Het is heel dik lint wat gehaakt word met haaknaald nummer 12.


Dit wordt dan het handvat.


Zoals ik eerder al aan heb gegeven mocht ik van mij zelf ook weer sokkenwol kopen, omdat mijn andere paar af is. Nou dit is het geworden. 1 bol hele dunnen voor per 2,5 en een paar wat dikkere voor pen 3,5. Met de dunste heb ik alvast een begin gemaakt, maar het gaat nog niet zo snel met die korte pennentjes, die ik daar trouwens ook gekocht heb.


Natuurlijk ook even een paar vertrouwde gezichten bezocht. Bij Bep heb ik deze lapjes gekocht. Zo op het eerste gezicht zijn het wel 30 verschillende lapjes. Super voor mijn DJ. Lukt het misschien toch nog om alle blokken van verschillende lapjes te maken. 
Simone ben ik ook nog even langs geweest. Wat een leuke kraam, en wat zijn haar quilt mooi geworden. In het echt zien ze er nog veel mooier uit.
Ook de LOKK en Hank met een bezoekje vereerd, maar ook daar kon ik niet veel vinden wat ik nog nodig had. Misschien straks als de Lentefair 1 april weer geweest is, en ik weer aanmeldingen krijg voor een workshop, waar ik bij voldoende deelname toch wel weer mee wil starten.

Deze 2 boekjes heb ik aangeschaft. In mijn boekenkast stond nog geen Amish boek. Nu dus wel. En bij mijn zoektocht naar sokkenwol kwam ik de schrijver van dit boekje tegen. Vol trots vertelde ze mij dat dit zo duidelijk geschreven was dat ze hem zelfs in Brialle heeft uitgebracht, en dat daar ook veel vraag naar is. Dit vond ik zo bijzonder dat ik hem ook moest hebben, en zij heeft hem voor mij gesigneerd. 


En dit is dan het doosje dat Lisanne heeft gemaakt. Verder heeft ze nog genaaid met de naaimachine, dit had ze thuis nog nooit gedaan en er ook nooit naar gevraagd. Wel leuk dat ze hier interesse in heeft. 
Ik wens jullie allemaal een fijne week. Voor mij zal dat wel lukken, want overmorgen is het alweer zo ver. Dan komt Amanda thuis. 
Groetjes Ria

3 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Wat een leuke dingen heb je gekocht! En wat was het gezellig op de handwerkbeurs, he?!!

Miny zei

Dat was een geslaagd dagje zo te zien.

Groeten Miny

foekie's fashion zei

Leuke aankopen en mooi vlaanders kantje met gekleurd draad erin. Groetjes van Joke