zondag 6 september 2015

Trots zijn op mjn moeder.

Het is al weer een tijdje geleden dat dit verhaal gepubliceerd is, maar het ontbrak mij aan tijd om hier mee bezig te gaan. Tot nu. 
Ze is super blij met deze publicatie 


Ik zie dat de tekst niet te lezen is. Zal hem voor jullie over tikken.
Op de handwerkbeurs in Zwolle in februari vertelden 2 dames over het prachtige breiwerk van hun moeder. Korte tijd daarvoor had die, terwijl ze al 85 is, een rond tafel kleed gebreid met aan het eind wel 1000 steken.  En dat doet ze nog heel regelmatig. Omdat wij geen speciaal rubriek hebben voor dit soort informatie, duurde het helaas enige tijd voordat we de foto en het kleed van de maakster konden publiceren.  Mevrouw Toeters heeft haar hele leven gehandwerkt. Ze borduurde,breide,haakte en knoopte. Het hele gezin hielp mee als er een vloerkleed geknoopt werd of de eetkamerstoelen nieuwe bekleding nodig hadden.
Dat de 2 zusters trots zijn op hun moeder is zeer terecht en wij laten u graag mee genieten van dit kunstbreiwerk in optima forma.


Het kleed en de stoelen hebben een emotionele waarde en bestaan nog steeds.
De stoelen en het kleed heb ik in gebruik. Het kleed ligt momenteel mijn Morel op om de kleuren bij elkaar te zoeken.


Op deze druilerige zondagochtend heb ik mooi een affo kunnen realiceren.
Het was een kant en klaar pakketje wat ik in 2014 op de handwerkbeurs had gekocht.  De stof voor de achterkant was net te krap. 


Dus ben ik hier maar creatief mee aan de slag gegaan.Ik ga gauw even verder op deze druilerigge dag. Wie weet wat er nog meer afkomt.

Fijne zondag
Ria

3 opmerkingen:

Truus zei

Wat een leuk artikel over jouw Moeder.
Mijn moeder is 97 jaar geworden en heeft bijna tot het laatst nog truien voor ons gebreid en dat deed ze in 2 dagen.ook heeft ze vele kleedjes en ronde kleden voor op tafel gebreid.
Succes met je quilt.
Groetjes, Truus uit Drenthe

Madammeke Ongeduld zei

je mag zeker trots zijn op je moeder, vind het dan ook super wat ze nog allemaal doet

Corina zei

Mooi wat ze maakt, en mooi dat nu heel veel mensen daarvan kunnen genieten door het artikel.