zaterdag 18 augustus 2012

Een pech vakantie, maar wel genoten.

Dit jaar hadden we gekozen voor Frankrijk. Met 2 kleine tentjes leek ons dat wel wat. Beginnen in Brugge met de kantdagen en dan naar het zuiden. Normandië, Parijs, Disnyland en dan zo door naar Feldkirch om een bezoekje aan Amanda te brengen. Maar het weer speelde niet mee, dus werd het een lastminutereis naar de zon. Dat viel nog niet mee.  Uiteindelijk hebben we iets gevonden in Tunesië. 

Een pracht hotel, waar je heerlijk kon relaxen. Dat was wel nodig ook, want de 2e dag ging ik door mijn enkel. Aan mijn ene been een dikke enkel, aan mijn andere been een knie die niet meer krom kon omdat er door de grindtegels een flinke plak vel af was geschaafd. DH snel een fles koud water op gehaald, en de wond goed uitgewassen. Mijn enkel zwol pas flink op toen ik er weer op ging lopen. Geen nood. we hadden mooi  weer. Ideaal voor elke dag een bezoekje aan het strand.  Daar hadden we een hele gezellige groep Nederlanders en dus een super vakantie. Zon, zee, wit zand strand, palmbomen een heel veel lol. Wat wil een mens nog meerEn werd het echt te warm, dan kon je heerlijk verkoeling bij de fontijn vindenDe steden trip hebben we uitgesteld tot de laatste dan van onze vakantie. Dit was gelukkig geen probleem.


We zijn in een museum geweest met prachtige mozaïeken.


Als laatste gingen we nog naar een plaatsje met een kleine Bazaar. Zittend op een terrasje zag ik daar een hele mooie sjaal hangen en Lisanne wilde hem wel voor mijn kopen voor 10 dinar. Zij naar de kraam. Kwam sip terug, het was niet gelukt. De man vroeg 12 dinar. Zijn eerste bod was 45 dinar. Voor 12 wil ik hem ook wel. Zij weer terug. Zegt tegen de man dat het ook voor 8 mag en wat denkje, ze heeft hem voor 10 dinar. 
Heerlijk dat soort praktijken.


Thuis gekomen stond de framboos struik vol om geplukt te worden. Laat ik nou ook een hand made schaaltje hebben gekocht, dus die was uitermate geschikt voor de frambozen. Helaas is de geleisuiker op.  Naar de winkel gaat een beetje moeilijk, dus maar wachten tot er iemand voor mij wil gaan.De ingredienten voor een lekkere hazelnotencake heb ik wel in huis. Dus samen met DD een heerlijke hazelnotencake gebakken. 


Dit Zijn de ingredienten.


En zo komt hij uit de oven. Klaar voor het laatste laagje de glazuur.


En als hij dan eindelijk helemaal af is, dan moet hij ook geproefd worden. Dat gaat zo snel, dat er geen tijd is om eerst een foto te maken. Nou ja, dan maar zo.

Zo ik ga weer lekker de tuin in met het pootje omhoog.  Even een paar steekjes breien en Dear Jane-nen.

Fijn weekend.
Ria

1 opmerking:

Corina zei

Welkom terug, fijn dat je toch hebt kunnen genieten ondanks je pijn en je late minute vakantiebestemming. Die tulband ziet er heerlijk uit!