zondag 6 juli 2014

Nieuwe inspiratie ligt gewoon op straat.

Hoi lieve volgers,
Het heeft even geduurt, maar daar ben ik weer.
Ondertussen is er weer veel gebeurt. Allereerst lukte het niet meer om mijn blog bij te werken. Ik heb nu een tablet en hoop dat het vanuit hier wel gaat.

Samen met DH ben ik een weekje naar Mamaris geweest. Daar liggen de quilt patronen op straat.


Maar deze vond ik wel heel speciaal.
Volgens DH was dat niet zo moeilijk om daar een patroon van te maken.  Nou dat viel vies tegen want ik ben niet snel tevreden.  Het moet wel van alle kanten gelijk zijn en 13 ringen hebben. Bij thuiskomst vertelde ik het verhaal aan mijn oudste DD. En liet haar ook het quilt van de tentoonstelling zien die ik al een tijdje op mijn lijstje staat om te maken.

Zij wist hier wel raad mee en de volgende dag kreeg ik van haar een app met een perfecte tekeningen. Zij had voor mij een computerprogramma gemaakt om mijn quilt te kunnen realiseren
S

Mijn handen jeukten om te gaan beginnen, maar eerst moesten de voorbereidingen voor de zomermarkt in Olst af.
Daar heb ik zitten kantklossen. DH was daar met zijn glas in lood.


Maar nu staat mij niets meer in de weg en heb ik een start gemaakt. De kleuren die ik in mijn hoofd had zijn het net niet.
Morgen komen mijn moeder en zus een dagje handwerken. Ik zal de mening van hen eerst eens vragen. Heb gelukkig nog niet alle ringen geknipt.

Groetjes Ria

1 opmerking:

foekie's fashion zei

Mooie straatjes en wat knap van jouw dochter om dit voor jou te maken. De lapjes die je laat zien vind ik wel mooi, maar smaken verschillen. En leuk dat je hebt zitten kantklossen, heb ik ook eens gedaan en de praatjes met de mensen die langs komen is altijd gezellig. Groetjes van Joke