dinsdag 27 november 2012

Een vondst van emotionele waarde.

Ik had hem al vaak zien staan en in de handen gehad. Meestal ongeopend  weer achter in de kast gezet.

Hij zit onder het stof en is stuk.


Vandaag wist ik er ineens een nieuwe bestemming voor. Van Roely had ik een tijdje terug al een borduurtje gekregen van Sinterklaas en Zwarte Piet. Vandaag viel de bestelde DMC in de bus.  Het is wel erg toepasselijk om dat in een rood handwerk kistje op te ruimen. Dus de inhoud werd eens uitvoerig bekeken.


Hier ben ik als kind al mee gestart. Ik zie me nog zo met mijn moeder in het kleine kamertje "zoals wij dat noemden" zitten handwerken. 


En dan deze mooie kerst patronen. Zij komen uit een oude margriet.


Verder natuurlijk nog een verzameling aan zijde en lijm om de rand weer langs de deksel te maken. Nou niet dus. Helemaal hard. 


De inhoud in een kartonnen doosje staat inmiddels weer achter in de kast.


Nu ga ik even nog de rand eromheen lijmen, kan hij drogen,.




En is hij klaar om deze 2 borduurtjes in te bewaren.


Waar een post pakketje al niet toe kan leiden.

Fijne dag
Ria

maandag 26 november 2012

Samen met DD borduren.

Op internet had ik een leuke sneeuwpop gevonden en Lisanne leek het wel leuk om die te borduren. Ook omdat ik aan het borduren was en wat is er nou gezelliger dan dat samen te doen.

Ze heeft het al aardig in de vingers. De sjaal ik bijna klaar.


Zelf heb ik een begin gemaakt met een quilt borduurtje.


Ben netjes in het midden gestart, maar dat was te fijn door dat het een lichte kleur op wit is. 


Het middelste quiltje is rechtstreeks op het stramien en de andere 4 worden  er los op bevestigd. Het rechter quiltje is nu af.


Fijne dag,
Ria



zondag 25 november 2012

Even heel iets anders

Wat een rot griep is dit zeg. Ik kan nog steeds niet bezig met het fijne werk. Krijg meteen weer hoofdpijn en moet dan weer stoppen. Maar niet getreurd er zijn nog leuke dingen zat. Zo heb ik even uitgezocht welke kleuren DMC ik nog bij moest bestellen en kwam ik in een vergeten doos deze tegen. Ook ooit lang geleden eens een keer gemaakt.

In Deventer had ik stof gekocht voor een wasknijperzak. Nou daar had ik vandaag mooi de tijd voor om mee te starten.


Eerst maar even de vorm bepalen, en op papier tekenen zodat de beide kanten even groot zijn.


Daarna de randen afgezet met biaisband en netjes met de hand tegen gezoomd.  





En zie hier dan het eind resultaat. Hij was ineens gewoon af. Wel erg leuk om te doen.


Geniet van de geluiden van de wind om het huis. Ze vertellen dat er betere tijden aan komen.
Fijne Zondag. 
Ria

woensdag 21 november 2012

De klad zit er een beetje in.

Ik wil weer zo veel maar het lukt niet. Ben druk met mijn werk, werk een paar weken achter elkaar 4 dagen en dan wordt ik ook nog geplaagd door een verkoudheid. Je begrijpt dat als ik thuis ben dat er dan niet veel uit mijn handen komt.

Heb wel de nieuwe sneeuwvlokjesgrond op gezet. Hier zie je de verschillende sneeuwvlokken. In wit en in kleur.



Ondertussen is de rij D van de Dear Jane geknipt. Dat was nou net een mooi klusje waar je niet zo bij na hoeft te denken. De stofjes had ik een tijdje geleden al uit gezocht. Alles zit nu in de zakjes, klaar om verwerkt te worden.


En dan nog de Hexagonnetjes. Die heb ik pas ook maar weer eens tevoorschijn gehaald. Ik moest naar de kapper en dan mogen ze altijd mee. Anders duurt het haar kleuren zo lang.


Tot de volgende keer. Ik hoop dat ik dan wat  fitter ben.
Fijne dag
Ria

woensdag 14 november 2012

Breirollen. WOW.


Patroon 24 is klaar van de Crisisrol, en 25 staat al weer klaar. Dus weer bijna een affo. Hij is licht groen, maar met flitser kwam het patroon niet naar voren. 


Dit is de breirol van Jookies. Helaas moet ik deze afhechten omdat het garen op is. Dat stukje wat je er nog aan ziet zitten, is ook echt het laatste stukje.


Ik zag al weer allerlei leuke dingen voorbij komen om aan te beginnen, maar misschien is het verstandig om even niet van de partij te zijn. 
Ik ga nu even naar het stoffen spektakel in de Amerikahal. Kijken of de koopman uit Deventer zijn belofte is na gekomen. Hij zou heel veel nieuwe stofjes hebben.

Fijne dag,
Ria.

maandag 12 november 2012

Een AFO.

Stitches for Christmas is een afo. Ik ben er ook lang genoeg mee bezig geweest. Hij gaat zo nog even in de was, dan strijken en dan tot na de Sinterklaas in de kast.

En dan is deze aan de beurt dacht ik. Mooi niet. Gesandwicht en al kom ik er achter dat de rand nog ontbreekt. Dus dat wordt weer los halen, maar nu even niet. Komt over een tijdje wel weer.


Ik ga nu eerst even bezig met de breirol van Annelein. Na deze nog 1 te gaan en dan is die ook af. Het lijkt wel de afrond fase ha ha. De breirol laat ik de volgende keer zien. Weer een super mooi patroontje en leuk om te doen.





zondag 11 november 2012

Ja zus, bijna afo.

Hij is bijna af mijn Kerst quilt. 

De laatste 3 rondjes heb ik vanmorgen door gepit. Lekker in het zonnetje aan de keuken tafel. DH zat daar lood te snijden, dus denk ik kom lekker samen in het zonnetje. Kopje koffie erbij en gaan. 


Nu nog even de tunnels snijden en een label maken, en dan kan de naaimachine op de tafel om de rand er langs te stikken. Misschien vanavond. Het is nu te mooi weer.

Fijne Zondag,
Ria

woensdag 7 november 2012

WOW

Lierse kant is wel erg mooi. Dit alles kan je al maken na 3 dagen workshop bij haar. Bovenin is de opvulling waar ik nu mee aan de slag ga. 

Ook de afwerking van de randen mag niet ontbreken.


En als ik de slag eenmaal te pakken heb, ga ik hier voor. maar dat zal nog wel een aantal jaren duren,.


Eerst komt dit nog aan de beurt, ook erg leuk om nu al te doen.


Tot slot ben ik helemaal bij met quilt cursus. Helaas is Roely ziek, maar ik hoop dat ze snel weer beter is.
Beterschap Roely.

Fijne dag,
Ria



maandag 5 november 2012

Sjaantje dag.

Dat was even schrikken, Ik had helemaal geen DJ blokje klaar. 
D-2 Mouse in a Mirror
Gelukkig lag er nog eentje geknipt. Die vanmiddag snel in elkaar gezet, en zie hier. Ik doe ook mee. Al is het dan maar met 1 blokje.


zondag 4 november 2012

In het mandje voor de volgende keer

Hij is weer af. 
Hier ligt hij dan in het mandje met de rol van Annelein. Wachtend op de volgende die komen gaat. Waarschijnlijk ook de laatste, want mijn garen is op. Van Annelein kan ik er nog wel 10 of meer maken,daar heb ik rekening mee gehouden toen ik het kocht. Ach ja al doende leert men.
Verder moet dit pruts werkje nog voor dinsdag af. Nou pruts werkje, het is erg leuk om te doen als je voldoende licht hebt. Lukt wel hoor? Ik denk dat ik dinsdag toch maar een tafeltje aanschaf. Wel weer een sta in de weg, maar je kan er ook beter een lamp op zetten in deze donkere tijd. Het gebeurt nogal eens dat ik het niet meer goed zie. 
Zoals je ziet hoef ik nog maar een klein stukje.

Een fijne Zondag avond of anders een fijne Week.