zondag 29 juli 2012

Crisisbreirol

Wat een heerlijk zonovergoten weekje was dat. Veel te warm om binnen aan het werk te gaan, dus een goed excuus om wat steekjes te maken. Overdag ging ik bezig met mijn DJ en s'avonds breien aan de 2e breirol.Ik heb hem maar even uitgehaald en opnieuw gestart. De fout was wel erg zichtbaar.

De noppen die er in zitten kreeg ik niet voor elkaar met de haaknaald zoals op het filmpje te zien is. Na meerdere keren uithalen en opnieuw beginnen, kreeg ik een heldere ingeving. Waarom haal ik ze niet over de omslag. Dat lukte wel. Wat ik heb gedaan is: 7steken uit 1 steek breien, dan omslaan en over de omslag alle 7 steken 1 voor 1 halen. Dat gaat super en je ziet geen verschil.


6 opdrachten heb ik nu klaar.


Dit is dan het eind resultaat.


Vandaag hoop ik blok B-6 van DJ in elkaar te zetten, en dan heb ik de B-tjes ook af, maar dat laat ik de 5e wel zien.

Fijne zondag,
Ria


dinsdag 24 juli 2012

DIT WORDT MIJN DAG!!!!!!

Zondag heb ik een start gemaakt met de crisisbreirol. Tijdens het publiceren zag ik dat ik een fikse fout heb gemaakt. Zien jullie hem ook. Ik denk dat ik hem maar weer moet uithalen. Grrrrrrrrrr.

Maar niet vandaag. Vandaag is mijn dag. Het is zomer, ik ben vrij en niemand thuis. Wat doe je dan. Je pakt een lekkere stoel. Je neemt je DJ blokjes mee en gaat aan de slag. Lekker buiten in de zon. 


Ik heb er hier 3 geknipt liggen en nog 4 op mijn rol. Vervelen ken ik vandaag niet. Genieten wel. :)

Fijne dag,
Ria

zaterdag 21 juli 2012

Nog een breirol.

Vandaag gezellig met z'n allen naar Zutphen geweest. Niet dat het zo gepland was, maar bij ons loopt het nogal eens ander. Ha ha, We hadden gepland om naar Zelhelm te gaan. DH had zijn hotpot stuk. Net nu we er met z'n allen zoveel plezier aan beleven om iets leuks van glas te maken. Volgens de site was daar nog veel meer te koop. Nou niet dus. Het was er wel, maar we mochten er niet aan komen. Het was een echte web winkel. Dan maar naar Zutphen. Daar hadden ze meer leuke dingen. En daar ben ik overstag gegaan om nog een breirol te maken. 

Onderweg in de auto heb ik deel 14 gebreid. 


Dit is dan de katoen voor de nieuwe breirol. Ik hoop dat ik aan 5 bolletjes genoeg heb.


Dan nog tot slot op speciaal verzoek van Miny, het glas in lood raam helemaal. De vorige keer was hij een beetje verstopt onder de sokken.
Zo, nu ga ik even bij Lisanne kijken of ze de koffer al heeft ingepakt. Ze gaat morgen een weekje op jungle kamp. Dat wordt een hele stille week.

Fijn weekend, 
Ria.

dinsdag 17 juli 2012

Wips On Wednesday.

Een tafeltje vol mooie handwerk spullen. Onderop een kleed wat mijn moeder jaren geleden al eens een keer heeft gebreid en wat bij het opruimen weer tevoorschijn kwam. Dan een glas in lood raam van DH. Ik vond het wel leuk om even tijdelijk in de kamer te pronk te  leggen. En dan bovenop een breiwerkje uit mijn leuke gesigneerde boekje.
Veel kon ik niet doen omdat mijn vriendin er was, maar een paar steekjes breien lukt altijd. Heb nog wel geprobeerd haar aan het quilten te krijgen, maar daar had ze helemaal geen interesse in. Dan maar spelletjes doen, praten, shoppen en ook nog naar het ziekenhuis waar haar man herstellende is van een operatie. Alles was gelukkig goed gegaan. De tijd vloog om. Vandaag hebben we haar weer uitgezwaaid en gaat ze samen met haar man weer naar huis. Maar eerst in Nederland naar de AH want daar zijn zoveel lekkere dingen die in Duitsland niet zijn. Ze had weer een hele boodschappen lijst van de familie mee.

Susanne het was weer super gezellig. Op naar de volgende keer en dan niet zoveel tijd er tussen.

Fijne dag
Ria.




zondag 15 juli 2012

Vanmorgen lekker vroeg opgestaan.

Hier ben ik dan eindelijk weer eens. De laatste week is het bloggen er weer een beetje bij in geschoten. Veel tijd had ik hier ook niet voor. Mijn collega is op vakantie en werk ik dus extra. Zoals je weet komt alles altijd tegelijk. Ik zou een lang weekend home along zijn, maar daar kwam voor de zoveelste keer verandering. De man van mijn vriendin uit Bremen moest geopereerd worden in Gronau. Je voelt hem al. Apeldoorn is een stuk dichterbij dan Bremen. Dus logeerbed op gemaakt en er samen wat gezelligs van gemaakt.

DH en DD zijn inmiddels ook weer thuis van een bezoekje aan Oostenrijk, dus het gewone leven kan weer beginnen.


Toen ik vanmorgen om 7 uur zag dat de zon volop scheen, ben ik er maar lekker uit gebleven. Ik heb mijn breirol gepakt, heb me buiten in de zon gezeteld en ben het laatste deel uit gaan halen en er weer in gebreid. Hij lijkt zo simpel maar als je de kop er niet bij houd, heb je zo een onderbreking in de strepen.
Deze zonnestralen vandaag pakt niemand mij meer af.

Fijne zondag,
Ria


zaterdag 7 juli 2012

Workshop Hot Pot.

Weer zo'n weekend waar we ons beslist niet vervelen.  Vrijdagavond heeft DH samen met DD Amanda van de trein gehaald. Zij is weer een paar dagen gezellig thuis. Ik had de hele dag gewerkt, dus moest nog het een en ander doen. Dan maar niet mee ophalen. Zaterdag was de vogel al weer gevlogen. Wij trouwens ook, want wij hadden een workshop Hot Pot gepland met ons gezin en Oma. 

Een hot pot, is een pot waarin je glas kan smelten in de magnetron. Door dit op een speciale manier te doen krijg je de leukste variaties. Gerrie de Boer kon ons precies vertellen wat te doen, en daarna aan de slag. Lijkt het jou ook leuk je eigen sieraden te maken in een leuke sfeer kijk dan eens hier (klik)


Hier zie ja haar druk bezig. Helaas heb ik geen foto van haar eindresultaat.


Hier de beide meiden druk doende.


Lisanne had een armbandje met haar naam erop gemaakt.



Hier staan de potten af te koelen.


Dit is mijn eindresultaat. 


En dit van DH en DD.

Mijn oudste en Oma waren al naar huis. Daar heb ik dan ook geen foto's van. Wie weet misschien nog eens een andere keer.

donderdag 5 juli 2012

Het is weer tijd voor de DJ.


Ik ben er maar liefst 6 rijker. 
G-1

G-2

G-3


G-11
G-12 

G-13

Ook heb ik alvast een start gemaakt met ze aan elkaar zetten. De middelste 25 zitten aan elkaar, zoals je eerder al kon zien op mijn blog. Ik heb nu 2 rijen helemaal af. De aatjes en de geetjes. Rij B heb ik de stofjes bij elkaar gezocht en de mallen gemaakt. Nu nog de stof knippen, maar dat doe ik als het weer regent, anders waait het alle kanten op. Ik wil proberen om de B rij in de vakantie af te maken. Dan heb ik er in 1 jaar ruim 50 blokken gemaakt. 
Dat wordt dus een 5 jaren project, of nog langer als de klad er ineens inkomt. 

Fijne dag. 

PS ik word op mijn wenken bediend, want het onweert hier al.

Ria


maandag 2 juli 2012

Theatershow

Weer zo'n gezellig weekend. Vrijdag was mijn moeder er al toen ik uit mijn werk kwam. Dus lekker zitten kletsen en handwerken, en zaterdag middag naar de theatershow. Daar trede onze jongste dochter op. Zij mocht meedoen aan de openingsact. 

Het was weer super mooi. Ieder jaar denk je weer het kan niet beter en ieder jaar is het weer verrassend.  Erg knap hoe de dansschool dat weer in een half jaar voor elkaar krijgt met zo'n grote groep mensen.  


Om je een idee te geven. Een bom vol podium met allemaal dansers. Ook de kostumen die ik genaaid had zaten goed. Toch altijd weer leuk om dat ik de show terug te zien.


Nog even een foto van onze Hip Hop ster, hoe ze geschminkt was voor het optreden.


En wat doe je dan als je veel klets, je pakt de bloemen erbij en gaat hiermee aan de slag. Mijn moeder was weer bezig met handschoenen breien voor de kerk. Daar kan zijn lekker bij kletsen. 

Oh, zou ik bijna vergeten. Laat ik haar mijn blog zien, heeft Nardy net een blogje geplaatst. De kleindochter van mijn broer heet ook zo, zegt ze,  misschien is zij dat wel. Tuurlijk mam, er zijn meer mensen met die naam, maar toch maar even melden op haar blog, en wat denk je. Ze had weer helemaal gelijk. Haar moeder en ik zijn nichtjes. Leuk he om zo je familie nog eens te ontmoeten.
Groetjes Ria.