dinsdag 30 augustus 2011

Werk in uitvoering op woensdag

Deze week ben ik bezig geweest een paar blokken te knippen voor mijn Bijbel quilt.
Gek he, maar ineens heb ik er even genoeg van, van het quilten bedoel ik. 
Devil's Claws

Garden of Eden.
 Het kantklossen trekt ineens mijn aandacht. Ik denk dat ik daar maar eens even mee bezig ga, want daar heb ik de hele zomer niet meer naar om gekeken. Waarschijnlijk ook omdat het vrij moeilijk klossen is en je de aandacht erbij moet houden. Quilten kan je ook zo lekker je gedachten ordenen. Klossen ook wel, maar dan heb je het simpele werk nodig.
Binnenkort starten de kantklos cursussen weer en ik heb er al een paar ingeschreven.
Dat word weer heel wat kantklos werk publiceren komende winter. 
Mijn eigen cursisten staan even op een laag pitje. Dat wil zeggen, er komen geen nieuwe bij dit jaar. Op mijn werk gaat het ook super dus daar leg ik dit jaar maar even mijn prioriteiten.
Ik stop niet hoor, maar het moet ook leuk blijven.

Groetjes Ria

zondag 28 augustus 2011

Een middag kunst markt in Zutphen.


 Vandaag zouden mijn man en ik naar de Castlefair in Vorden gaan. volgens buienradar zou het de hele middag droog blijven. Aan gekomen op de brug in Zutphen zien we langs de IJssel allemaal gezellige kraampjes staan, en zoals het echte Hollanders betaamd kiezen we voor de gratis markt in plaats van de fair waar € 15,- pp voor betaald moest worden. Nou dat geld kan ik weer mooi in korting brengen op de prachtige ladenkastjes die ik daar heb gekocht.

Preciosa (Br)
 Alles wat je hier ziet is met de hand gemaakt. Deze meneer gaf vol trots aan dat hij een stuk hout uit Brazilië had weten te bemachtigen, en daar dit prachtige kastje van had gemaakt.
Fluweelboom.
 Dit kastje is gemaakt van die irritante fluweel boom. Hij bloeit heel mooi, maar woekert overal onderdoor. Als de buren er 1 hebben, heb jij hem ook. Wat heb ik mij er vaak aan geërgerd, maar wat vind ik deze mooi. Vooral omdat die ringen zo mooi doorlopen. Dit is voor mij echte KUNST.
Uiteraard heb ik nog veel meer leuks gezien, maar dit stak er voor mij ver bovenuit.

Nog een fijne zondag,
Ria

woensdag 24 augustus 2011

WIPs on Wednesday

De eerste schooldag zit erop
Gisteren heeft ook mijn jongste dochter de weg gevonden naar de middelbare, Mijn vraag "moet ik jou ophalen met die zware boeken". was natuurlijk nee. Gelukkig had ze haar mobiel mee en je raad het al.. Aan het eind van de dag ging de telefoon, mam wil je mijn boeken toch maar wel op komen halen. Nou geen probleem, kon ik meteen een leuke foto maken. 2 tassen vol met geleerdheid. Dat word een jaartje blokken om dat allemaal in je hoofd te krijgen.

A-7 Dad's Plaids

Voor mij betekende dat een hele dag voor mij zelf.  Hoe kan je dat beter besteden dan je lekker terug te trekken in je atelier  en een paar blokken Dear Jane te maken. 


A-9 Cabin Fever.
Dit blok heb ik even een meet latje naast gelegd om te laten zien hoe klein het blok is en hoe zo'n gepruts, ik heb hem wel een paar keer uit moeten halen, maar het resultaat mag er zijn.  Ik moet wel zeggen dat door het gepruts wel meer eer van je werk hebt.

Fijne woensdag, Ria

maandag 22 augustus 2011

De gezelligheid is er weer.

Het is weer gezellig buiten. Vanmorgen lied ik de hond uit en zag ik de schapen weer vrij lopen samen met de schaapherder en zijn hond. Wat een prachtig gezicht, hoe de hond de kudde bij elkaar houd. De herder roept een commando en de hond weet precies wat hem te doen staat. Geweldig.

Helaas was Winsten, onze hond, niet zo blij met mij. Ik dacht we kunnen nog wel een klein stukje lopen, maar helaas toch weer te ver voor een oude hond van ruim 14 jaar. Terug naar huis heeft hij op een stukje van 100 meter 4 keer moeten stoppen om even uit te rusten, zo zielig als hij dan kijkt. Dan weet ik wel weer genoeg. Verder gaat het heel goed met hem en hopen we hem nog een tijdje bij ons te hebben.

Groetjes Ria

zondag 21 augustus 2011

Dit was weer even iets tussendoor.

Vandaag zijn mijn sokken klaar gekomen. Ik moet zeggen dat het heel leuk werkt met al die kleurtjes. Het zorgt voor afwisseling, en omdat je niet weet welk patroon ervan komt wil je steeds maar verder om het klaar te zien. Zeker een aanraden.

Ondertussen heeft het quilten ook niet helemaal stil gelegen. IK moest 23 de zelfde blokken tekenen en knippen. Nou ze zijn bijna klaar. alleen de groene nog, maar dat komt later. Ik ga er eerst een paar in elkaar zetten. Daar heb ik nu nog net even tijd voor.




Nog een fijne zondag avond, voor wat er nog van over is
Groetjes Ria

woensdag 17 augustus 2011

WIPs on Wednesday, er is alweer een week voorbij.


Vandaag ga ik verder met mijn sok. deze wol heb ik in Ommen op de bissing gekocht en vond het tijd daar nu maar eens mee verder te gaan.
Gisteren mijn dochter naar Eindhoven gebracht, ze gaat voor 6 mnd naar Dublin. Ze is daar goed aangekomen en de eerste indruk is erg gezellig. Dat is uiteraard alweer een hele geruststelling. Helaas heb ik niet veel tijd om hier uitgebreid op in te gaan, want er moet vandaag ook nog gewerkt worden buiten de deur. Hierover meer de volgende keer.

Geniet van de dag.
Het is hier mooi weer
Groet Ria

dinsdag 9 augustus 2011

WOW. zoveel geluk dat kan niet.

Vol goede moet was ik gestart met de stofje uit Canada die ik van mijn buurtjes had gekregen. Zelf had ik nog wat liggen ter aanvulling en het is een leuk geheel. Laat ik nou net niet genoeg stof hebben die ik zelf in de kast had liggen. In de winkel natuurlijk ook niet. BALEN. Maar wat zie ik maandag op de markt tot mijn grote verbazing liggen? Mijn stof. Wat een geluk. Nu kan ik weer verder. Het eerste blok is klaar om in elkaar gezet te worden. Nog 23 te gaan.

Zo moet hij er ongeveer uit komen te zien. Maar dat zal nog wel een tijdje duren.






Geniet van de dag. Het is hier nu mooi weer
Groeten Ria


zaterdag 6 augustus 2011

Lisanne haar ontwerp

Terug van vakantie had Lisanne nog een leuke verrassing. De uitnodiging voor kamp was binnen. Hier stond ook in dat ze kleding nodig had voor een super ster en dat ze zelf een naam moest verzinnen. Nou dit werd Shod Lizz. Kleding kon ze zelf wel tekenen, als ik het kon maken. Geweldig toch. Ik ging er helemaal voor.

Lekker buiten in het zonnetje samen met je dochter aan het uitwerken van de tekening. Wat een pracht dag.

En dit is dan het resultaat. Ze wil er nog wel graag de letters Shod lizz op hebben, maar daar moet ik nog even tijd voor maken.

Verder wil ik jullie de oogst voor vandaag uit de tuin laten zien. vorig jaar kwam ik van vakantie en kon ik de appels wel rijp kijken. Nu vallen ze ineens zo maar van de boom. Zonde he. Ik heb de rijpe er maar gauw af geplukt. De frambozen blijven maar door gaan. weer genoeg voor 2 potjes jam. Dit keer is het wel gelukt. Ik had een beetje extra water in de pan gedaan, omdat ik bang was dat het anders niet goed zou gaan.Lol.



Een heel fijn weekend.
Ria

maandag 1 augustus 2011

De tuin roept ook om aandacht.

Terwijl mijn man zich om de voortuin bekommerd, ben ik druk bezig met het plukken van de frambozen. Er zitten er genoeg aan.
Wat een geluk dat het tijdens onze vakantie zo veel regende. Ik had verwacht dat al onze frambozen bij thuis komst wel op zouden zijn, maar nee hoor. Ze zien er prachtig uit. Binnen een half uur plukken had ik al ruim 500 gram. Genoeg om een paar potjes te vullen.

Jam maken met geleisuiker stelt tegenwoordig ook niet veel meer voor dacht ik, maar helaas. te simpel gedacht. Dit jaar geen frambozen jam maar sap. Misschien heeft het te lang in de kelder gestaan.

Op de verpakking stond vruchten 1 min. koken. suiker erbij nog 4 min. koken. in de potjes, 5 min. op de kop zetten en daarna trekt het vanzelf vacuum.

Het klopt allemaal, maar toen de jam afgekoeld was en ik een keer schudde was hij nog hartstikke dun. Dat wordt dus veel pudding koken, want dat is heerlijk met frambozensap.

Nou ik ga nog even genieten van het mooie weer.
misschien nog even de buiten haard aan maken, want als je 35-40 graden gewend bent is het snel koud.

fijne avond Ria